Placeholder
Placeholder

april, 2019

28aprCel dan05majKitePack - Marsa Alam Organizator: KitePack Tip dogodka:KitePackTip dogodka 2:Tečaj

Več

Podrobnosti

Marsa Alam – kjer sta doma svoboda in užitek v kajtanju

Marsa Alam se nahaja v južnem Egiptu ob Rdečem morju, kjer v vseh letnih časih prevladuje zmerna poletna klima. Tako je kraj primeren za obisk vse leto, še posebej pa pozimi, ko so temperature precej višje od naših v Evropi in tudi tistih v severnejši Hurgadi in Sharm El Sheikhu.

Marsa Alam je najnovejša turistična destinacija, ki se poleg temperatur od drugih turističnih destinacij v Egiptu razlikuje v svojih naravnih danostih, ki jih z užitkom in veseljem izkoriščajo predvsem kajtarji in potapljači. Eno izmed pomembnih prednosti predstavlja veter, ki piha preko 60% dni na leto, poleg tega pa številne plitke lagune in peščene plaže ustvarjajo idealne razmere za kajtanje. V manj vetrovnih dneh ponujajo koralni grebeni Rdečega morja, ki skrivajo bogato in raznoliko morsko življenje, priložnost za snorklanje in potapljanje. Če k vsemu temu dodamo še poseben šarm, stil in nivo turističnih storitev, potem je jasno, zakaj je Marsa Alam prava izbira za vaše naslednje aktivne počitnice.

Kajtanje

S KitePack ekipo smo podrobno raziskali obalo v okolici Marsa Alam-a in za svojo izbrali veliko turkizno modro laguno, ki z varno peščeno plažo, velikim delom lagune s plitko vodo in konstantno “side on shore” smerjo vetra  predstavlja le nekaj prednosti kajtanja tu.

Kajt center

Kajt center se nahaja  samo nekaj 10m od vaše sobe, tik ob laguni. Butični kajt center sprejme manjše število kajtarjev, zato vam je na voljo edinstvena priložnost za kajtanje in učenje kajtanja v praktično idealnih razmerah. Kajt center nudi vse ključne storitve (storage, beach boyi-, kompresor, prostor za čiščenje opreme). Voda v laguni je plitka in večji del brez koral.

Šola kajtanja

Kajt center poleg omenjenih storitev pomembnih za popolno zadovoljstvo vsakega kajtarja izvaja šolo kajtanja pod strokovnim vodstvom izkušenih in licenciranih instruktorjev z licencama IKO ali VDWS. Izvajali bomo vse tečaje kajtanja – “From Zero to Hero”, “Refreshing for Progressing” in “One Hour One Trick”.

Najem opreme

Vsem, ki še nimate svoje kajt opreme nudimo najem le-te po konkurenčnih cenah. Uporabljamo vrhunsko, sodobno, varno in tehnično dovršeno opremo proizvajalca RRD, ki je v svetu kajtanja poznan po visoki stopnji kakovosti in naprednih tehničnih rešitvah.

Potapljanje in potapljaški center

Kajtanje ni edina aktivnost, ki jo nudi Marsa Alam. Tam je pravi podvodni živalski in rastlinski raj primeren tudi za vse navdušence za snorklanje in potapljanje. Ob našem kajt centru se nahaja  sodoben center za podvodne športe, ki nudi različne potapljaške dogodivščine, od snorklanja na hotelskem koralnem grebenu, do potapljanja na samotnih plažah in dnevnih potapljaških izletih z njihovo privatno ladjo. Za vse potapljaške začetnike nudijo različne začetne in nadaljevalne tečaje potapljanja.

Nastanitev

Hotel s 4* leži le 18km južno od mednarodnega letališča v Marsa Alam-u. Nastanitev na osnovi All Inclusive pomeni storitev polnega penziona z vključenimi pijačami. V hotelu se nahaja restavracija, 4 bari (tudi na plaži), ogrevan bazen, masažni salon, fitnes, prostor za otroško animacijo, igrišče za odbojko. Na voljo so izleti s štirikolesniki v puščavo, bazar za nakup obveznih suvenirjev, bankomat, različna animacija za otroke in odrasle.

Hotel nudi različne tipe sob: enoposteljne, dvoposteljne, triposteljne in družinske. Vse sobe imajo balkon (nadstropje) ali teraso (pritličje). Sobe so opremljene s klimatsko napravo, sefom, satelitsko televizijo, mini barom.

Prevoz

Prevoz iz letališč Hurgada ali Marsa Alam je organiziran z licenciranimi lokalnimi turističnimi prevozniki.

S prijavo na kajtanje ali potapljanje v Marsa Alam-u se odločite, da boste kape in rokavice zamenjali za kratke hlače, sončna očala in kremo za sončenje.

Cena za odraslo osebo vključuje: letalski prevoz s taksami in pristojbinami, nastanitev v dvoposteljni sobi, All Inclusive storitev, transfer letališče-hotel-letališče.

Popusti za otroke, družine in manjše skupine. Povprašajte za svojo ponudbo!

Ura

April 28 (Nedelja) - Maj 5 (Nedelja)

Lokacija

Egipt

El Gouna, Egypt

Organizator

KitePackinfo@kitepack.com

X