Polajnar svetuje

Danes piha burja, prihodnje dni pa bodo pihali termični vetrovi. Danes ob slovenski obali, v Tržaškem zalivu, ob Istri in na Krku piha zmerna burja, ki bo popoldan le nekoliko oslabela. V petek bo pihala jutranja in dopoldanska burja v Barkovljah in ponekod v Tržaškem zalivu, ter ob vzhodni obali Istre in na Krku. Popoldan bo ob slovenski obali zapihal maestral, le na Krku se lahko burja zadrži večji del dneva. V soboto bo pihal jutranji veter v Preluki, popoldan pa spremenljivi krajevni, ob Istri južni vetrovi. V nedeljo bo veter odvisen od padavin nad morjem in v zaledju, prevladovali pa bodo južni vetrovi. V ponedeljek kaže na jutranji veter v Preluki in na popoldanske termične vetrove. Ponovno se slišimo konec septembra, JP.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

V prihodnjih dneh bodo pihali predvsem termični vetrovi in burja. V torek bo pihal jutranji veter v Preluki, sredi dneva ob slovenski obali maestral. V Dalmaciji bo pihal maestral. V sredo bo pihal jutranji veter v Preluki. Že dopoldan lahko v Tržaškem zalivu in ob slovenski obali zapiha prehodna spremenljiva burja, pod vplivom padavin v zaledju, ki lahko popoldan obrne na severni veter. V četrtek v Tržaškem zalivu, ob slovenski obali, ob vzhodni obali Istre in na Krku kaže na burjo. V Dalmaciji bo pihal povečini severni veter. V petek kaže na jutranjo in dopoldansko burjo.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

V prihodnjih dneh bodo pihali predvsem termični vetrovi. Danes bodo pihali krajevni termični vetrovi, v Dalmaciji maestral. V torek bo pihal jutranji veter v Preluki, sredi dneva ob slovenski obali maestral. V Dalmaciji bo pihal maestral. V sredo bo pihal jutranji veter v Preluki, popoldan krajevni termični vetrovi. V Dalmaciji bo pihal maestral. V četrtek bo še možen jutranji veter v Preluki, čez dan pa bo veter odvisen od padavin na morju in v zaledju. V petek kaže na jutranjo in dopoldansko burjo.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Lago Trasimeno, Italija

Lago Trasimeno je četrto največje italijansko jezero, ki leži na meji med Toskano in Umbrijo. Jezero je s srednjeveškimi mesti na njegovem obrobju izredno slikovito, žal pa je voda zaradi plitvega in peščenega dna zelo motna.

V poletnih mesecih (jasno vreme, visoke temperature) prevladuje sicer zahodni termični veter, ki je močnejši v popoldanskih urah. Najboljši spot je nedvomno med Torricello in Monte del Lagom. Spota ne morete zgrešiti, saj se nahaja povsem ob cesti in surfarji ter kiterji na vodi takoj pritegnejo vašo pozornost. Zahodni veter je tukaj side shore z leve, spot pa si sicer delite s kiterji, vendar je odlično razmejen od ostale javne plaže. Za surfarje in kiterje je namenjeno tudi posebno parkirišče (tik ob spotu), ki vam ga bodo ob prijetnem pozdravu z domačini tudi z veseljem ponudili. Zahodni veter je ob jasnem vremenu primeren za srednje velika jadra in lahko tudi preseže 15 vozlov. …
Več o tem o Lago Trasimeno, Italija
  • 0

Popravljene kamere

Povezava na kamere je prenovljena in ažurirana. Večina starih povezav ni več delovala, zato je bila stran potrebna prenove. Kamere se bodo dodajale sproti. Če poznaš kakšen link do kamere ali vremenske postaje na surf spotu, ga lahko vpišeš med komentarje. Povezava do kamer je sedaj med POVEZAVAMI na osnovnem meniju.
Več o tem o Popravljene kamere
  • 0