Polajnar svetuje

V prihodnjih dneh bodo pihali povečini šibki vetrovi. V sredo bo možen zgodnji šibkejši jutranji veter v Preluki, popoldan pa bodo pihali krajevni vetrovi. V četrtek bo pihal šibkejši jutranji veter v Preluki. Popoldan lahko ob zahodni obali Istre zapiha maestral. Ob dalmatinskih otokih bo pihal maestral. V petek in ob koncu tedna kaže na krajevne termične, zlasti jutranje vetrove.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

V petek in soboto bo še pihala spremenljiva burja v nedeljo bo oslabela. V petek bo v Tržaškem zalivu, le občasno tudi ob slovenski obali ter ob vzhodni obali Istre in na Krku zjutraj in dopoldan še pihala povečini šibka burja. Sredi dneva in popoldan bo veter povsod oslabel, proti večeru pa se bo spet pojačal. V soboto bo zjutraj in dopoldan bo še pihala burja, sredi dneva pa bo ob Istri veter začel obračati na južno smer. Popoldan je ob Slovenski obali možen celo jugozahodnik. V nedeljo bo možen jutranji veter v Preluki, zjutraj in del dopoldneva bo v Tržaškerm zalivu in ob vzhodni obali Istre še pihala šibkejša burja, popoldan pa povečini že termični vetrovi. Ponovno se slišimo v juniju, JP.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

V torek in sredo bo pihala kar močna ciklonska burja. Danes bodo pihali šibki krajevni vetrovi. V torek bo ob slovenski obali, v Tržaškem zalivu, ob vzhodni obali Istre in na Krku pihala povečini močna burja. Ob zahodni obali Istre bo jakost vetra nekoliko manjša. V Dalmaciji bo pihal jugo. V sredo bo na omenjenih območjih še pihala burja, jaksot vetra pa bo manjša, povečini zmerna. Oba dneva bo zaradi občasnih padavin veter lahko spremenljiv. V četrtek in v petek bo še pihala povečini zmerna ali šibka burja.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Spremenljivo vreme in spremenljiv veter bosta vztrajala do konca tedna. Danes v Tržaškem zalivu in ob slovenski obali piha spremenljiva burja. V petek bodo pihali spremenljivi vetrovi povezani z razvojem padavin in možnih neviht tudi ob morju. V soboto bodo prav tako pihali spremenljivi vetrovi, ob zahodni obali Istre bo možen občasen jugozahodnik. V nedeljo bodo ob padavinah pihali spremenljivi vetrovi.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

V prihodnih dneh bo v severnem Jadranu nastal ciklon, zato bo veter spremenljiv. Jutranja burja bo dopoldan ponehala, nekaj dlje se bo zadržala ob vzhodni obali Istre in na Krku. Popoldan bodo pihali krajevni in vzhodni vetrovi. V sredo bo ob morju precej deževno, ob vzhodni obali Istre in v Tržaškem zalivu bo pihala spremenljiva burja ali severnik. V četrtek bo v severnem Jadranu nastal ciklon. Ob zahodni obali Istre bi pihal jugo ali vzhodnik, ob slovenski obali deloma vzhodnik, deloma burja. V Tržaškem zalivu bo pihala burja. V petek kaže na spremenljive vetrove povezane z bližino ciklona.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Lago Trasimeno, Italija

Lago Trasimeno je četrto največje italijansko jezero, ki leži na meji med Toskano in Umbrijo. Jezero je s srednjeveškimi mesti na njegovem obrobju izredno slikovito, žal pa je voda zaradi plitvega in peščenega dna zelo motna.

V poletnih mesecih (jasno vreme, visoke temperature) prevladuje sicer zahodni termični veter, ki je močnejši v popoldanskih urah. Najboljši spot je nedvomno med Torricello in Monte del Lagom. Spota ne morete zgrešiti, saj se nahaja povsem ob cesti in surfarji ter kiterji na vodi takoj pritegnejo vašo pozornost. Zahodni veter je tukaj side shore z leve, spot pa si sicer delite s kiterji, vendar je odlično razmejen od ostale javne plaže. Za surfarje in kiterje je namenjeno tudi posebno parkirišče (tik ob spotu), ki vam ga bodo ob prijetnem pozdravu z domačini tudi z veseljem ponudili. Zahodni veter je ob jasnem vremenu primeren za srednje velika jadra in lahko tudi preseže 15 vozlov. …
Več o tem o Lago Trasimeno, Italija
  • 0

Popravljene kamere

Povezava na kamere je prenovljena in ažurirana. Večina starih povezav ni več delovala, zato je bila stran potrebna prenove. Kamere se bodo dodajale sproti. Če poznaš kakšen link do kamere ali vremenske postaje na surf spotu, ga lahko vpišeš med komentarje. Povezava do kamer je sedaj med POVEZAVAMI na osnovnem meniju.
Več o tem o Popravljene kamere
  • 0