Polajnar svetuje

Ob koncu dedna bodo pihali bolj šibki vetrovi. Danes popoldan bo predvsem v Tržaškem zalivu prehodno zapihala burja, za nekaj ur bo možna tudi ob slovenski obali. V petek bo možen spremenljiv jutranji veter v Preluki, ponekod tudi jutranja burja. Popoldan bodo pihali krajevni vetrovi. V soboto bo pihal jutranji veter v Preluki, popoldan pa krajevni vetrovi. V nedeljo bo še možen jutranji veter v Preluki, popoldan pa bodo pihali šibki krajevni in južni vetrovi. Ponovno se slišimo konec septembra, JP.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Danes in v torek bodo pihali termični vetrovi, v sredo bo nekaj šibkega juga. Danes popoldan bodo pihali krajevni termični vetrovi. V torek bo pihal jutranji veter v Preluki, popoldan krajevni termični vetrovi. V sredo popoldan bo ob zahodni obali Istre pihal šibek južni veter, pozno popoldan bo možen tudi v Piranskem zalivu. V četrtek bo možen jutranji veter v Preluki, čez dan pa bodo pihali povečini krajevni vetrovi. V petek bo možna jutranja burja.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Do vikenda bo še pihala burja, potem pa termični vetrovi. V četrtek bo ob vzhodni obali Istre in na Krku še pihala zmerna , občasno tudi močna burja. V Tržaškem zalivu in ob slovenski obali bo pihala pretežno zmerna burja, ki bo bolj izražena v strženu nekoliko stran od obale. V Dalmaciji bo po dopoldanski burji zapihal maestral. V petek bo v severnem delu Tržaškega zaliva in v Barkovljah pihala burja. Ob vzhodni obali Istre bo pihala dopoldanska burja, ki bo sredi dneva prehodno ponehala, proti večeru pa bo spet zapihala. Na Krku bo večji del dneva pihala burja. V Dalmaciji bo pihal maestral. V soboto na Krku in ob vzhodni obali Istre še kaže na dopoldansko burjo, možna bo tudi v Barkovljah. Popoldan bo ob zahodni obali Istre predvidoma pihal maestral, prav tako tudi v Dalmaciji. V nedeljo kaže predvsem na termične vetrove.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Lago Trasimeno, Italija

Lago Trasimeno je četrto največje italijansko jezero, ki leži na meji med Toskano in Umbrijo. Jezero je s srednjeveškimi mesti na njegovem obrobju izredno slikovito, žal pa je voda zaradi plitvega in peščenega dna zelo motna.

V poletnih mesecih (jasno vreme, visoke temperature) prevladuje sicer zahodni termični veter, ki je močnejši v popoldanskih urah. Najboljši spot je nedvomno med Torricello in Monte del Lagom. Spota ne morete zgrešiti, saj se nahaja povsem ob cesti in surfarji ter kiterji na vodi takoj pritegnejo vašo pozornost. Zahodni veter je tukaj side shore z leve, spot pa si sicer delite s kiterji, vendar je odlično razmejen od ostale javne plaže. Za surfarje in kiterje je namenjeno tudi posebno parkirišče (tik ob spotu), ki vam ga bodo ob prijetnem pozdravu z domačini tudi z veseljem ponudili. Zahodni veter je ob jasnem vremenu primeren za srednje velika jadra in lahko tudi preseže 15 vozlov. …
Več o tem o Lago Trasimeno, Italija
  • 0

Popravljene kamere

Povezava na kamere je prenovljena in ažurirana. Večina starih povezav ni več delovala, zato je bila stran potrebna prenove. Kamere se bodo dodajale sproti. Če poznaš kakšen link do kamere ali vremenske postaje na surf spotu, ga lahko vpišeš med komentarje. Povezava do kamer je sedaj med POVEZAVAMI na osnovnem meniju.
Več o tem o Popravljene kamere
  • 0