Polajnar svetuje

V prihodnjih dneh bodo pihali krajevni vetrovi ob Istri bo možen zahodni veter. Danes bodo pihali krajevni vetrovi, ob južni Istri bo pihal občasno dovolj močan severozahodni veter. V torek bo pihal jutranji veter v Preluki, popoldan pa krajevni vetrovi. V sredo bo še pihal jutranji veter v Preluki, sredi dneva pa lahko ob obalah južne Istre zapiha severozahodni ali zahodni veter. V četrtek kaže na možnost severozahodnega vetra ob obalah zahodne Istre.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Tudi ob koncu tedna bo pihala burja. Danes ob slovenski obali, v Tržaškem zalivu, ob vzhodni obali Istre in na Krku piha zmerna in močna burja. V petek se bo burja na omenjenih območjih še okrepila. Pihala bo močna burja. V soboto in nedeljo bo še pihala burja, njena jakost pa bo vsak dan nekoliko manjša, predvidoma zmerna. Ob vzhodni obali Istre pa bo v soboto še pihala močna burja.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Predvidoma do konca tedna bo še pihala burja. Danes ob slovenski obali, v Tržaškem zalivu, ob vzhodni obali Istre in na Krku piha močna burja. V torek bo burja na omenjenih območjih oslabela, povečini na zmerno jakost. Tudi v sredo in četrtek , kot kaže pa tudi ob koncu tedna, bo še pihala zmerna in šibka burja.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Do konca tedna in v prvih dneh prihodnjega tedna bo pihala burja. Danes bo v Tržaškem zalivu, ob vzhodni obali Istre in na Krku začela pihati burja, ob slovenski obali pa bo burja danes bolj spremenljiva. V petek bo na omenjenih območjih pihala burja. Ob vzhodni obali Istre in na Krku bo pihala zmerna in močna burja. V soboto se bo burja zlasti ob Istri okrepila, pihala bo tudi ob zahodni obali Istre. Na štajerskih jezerih bo pihal severnik. Podobne vetrovne razmere z burjo bodo tudi v nedeljo in ponedeljek. Vse dni bo občutno hladneje kot smo bili vajeni do sedaj!
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

V prihodnjih dneh bodo pihali šibki vetrovi, v nedeljo na jezerih v notranjosti kaže na jugozahodnik. V petek bo pihal jutranji veter v Preluki, popoldan šibki krajevni vetrovi. V soboto bodo pihali šibki krajevni vetrovi. V Preluki bo možen tudi jutranji veter. V nedeljo bo na jezerih v notranjosti, zlasti na štajerskih in Brežiškem jezeru, zapihal jugozahodnik. Ponovno se slišimo sredi januarja, JP.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Kot smo končali lanskega, začenjamo novo leto, z malo vetra ob morju in jugozahodnikom na jezerih v notranjosti. V sredo bo možen jutranji veter v Preluki, čez dan pa bodo pihali šibki vetrovi. V četrtek bo na nekaterih jezerih v notranjosti zapihal jugozahodnik, zlasti na Brežiškem jezeru. Veter bo možen tudi na Cerkniškem jezeru. V petek kaže na jutranji veter v Preluki, čez dan pa bodo pihali šibki vetrovi.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Lago Trasimeno, Italija

Lago Trasimeno je četrto največje italijansko jezero, ki leži na meji med Toskano in Umbrijo. Jezero je s srednjeveškimi mesti na njegovem obrobju izredno slikovito, žal pa je voda zaradi plitvega in peščenega dna zelo motna.

V poletnih mesecih (jasno vreme, visoke temperature) prevladuje sicer zahodni termični veter, ki je močnejši v popoldanskih urah. Najboljši spot je nedvomno med Torricello in Monte del Lagom. Spota ne morete zgrešiti, saj se nahaja povsem ob cesti in surfarji ter kiterji na vodi takoj pritegnejo vašo pozornost. Zahodni veter je tukaj side shore z leve, spot pa si sicer delite s kiterji, vendar je odlično razmejen od ostale javne plaže. Za surfarje in kiterje je namenjeno tudi posebno parkirišče (tik ob spotu), ki vam ga bodo ob prijetnem pozdravu z domačini tudi z veseljem ponudili. Zahodni veter je ob jasnem vremenu primeren za srednje velika jadra in lahko tudi preseže 15 vozlov. …
Več o tem o Lago Trasimeno, Italija
  • 0

Popravljene kamere

Povezava na kamere je prenovljena in ažurirana. Večina starih povezav ni več delovala, zato je bila stran potrebna prenove. Kamere se bodo dodajale sproti. Če poznaš kakšen link do kamere ali vremenske postaje na surf spotu, ga lahko vpišeš med komentarje. Povezava do kamer je sedaj med POVEZAVAMI na osnovnem meniju.
Več o tem o Popravljene kamere
  • 0