Polajnar svetuje

V prihodnjih dneh bo zlasti v notranjosti pihal jugozahodnik. Danes bodo pihali krajevni termični vetrovi. V torek bo pihal jutranji veter v Preluki. Popoldan bo na štajerskih jezerih pihal jugozahodnik, možen bo tudi na Bohinjskem jezeru. V sredo se bo jugozahodnik v notranjosti okrepil. Popoldan bo na štajerskih jezerih pihal jugozahodnik, pihal bo tudi na Bohinjskem jezeru. Ponekod ob zahodni obali Istre in v Piranskem zalivu bo popoldan zapihal južni in jugozahodni veter. V četrtek bo pihal jutranji veter v Preluki, popoldan pa povečini krajevni termični vetrovi.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Ob koncu tedna bodo pihali šibkejši južni in termični vetrovi. V petek bo možen šibkejši jutranji veter v Preluki. Popoldan bodo pihali termični vetrovi, ob vzhodni obali Istre tudi nekoliko pojačani. V soboto bo še možen šibkejši jutranji veter v Preluki. Popoldan bodo ob Istri pihal šibek južni veter, ob slovenski obali bo možem termično nekoliko pojačan jugozahodni veter. V nedeljo bo ob zahodni obali Istre, popoldan tudi ob slovenki obali, zapihal južni in jugozahodni veter. Začetek prihodnjega tedna pa spet kaže na nestanovitno vreme in spremenljiv veter. Ponovno se slišimo v drugi polovici junija, JP.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Nekoliko bolj stabilno vreme bo prineslo pretežno šibkejše vetrove. Danes popoldan bodo ob Istri pihali šibki jugozahodni vetrovi, odvisni od neviht v notranjosti. V sredo bodo ob zahodni obali Istre pihali povečini šibki južni vetrovi, nekaj jugozahodnika bo sredi dneva možno tudi v Piranskem zalivu. V četrtek in petek bo možen šibkejši jutranji veter v Preluki, popoldan pa bodo pihali krajevni vetrovi. Tudi ob koncu tedna ne kaže na močnejši veter.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Tudi ob koncu tedna bo še precej nestabilno vreme prav tako tudi spremenljiv veter. Danes je pihala jutranja burja v Barkovljah, nekaj jutranje burje je bilo tudi ob vzhodni obali Istre. Popoldan bodo pihali krajevni termični vetrovi. V četrtek bo veter spremenljiv odvisen od pomika ciklona in padavin. Ob zahodni obali Istre in na Krku bo večji del dneva pihal jugo, dopoldan je možen prehodnem jugozahodnik tudi ob slovenski obali. V petek kaže na spremenljiv jugo povezan s padavinami. Dopoldan kaže na jugo ob zahodni obali Istre, ob slovenski obali in tudi v Tržaškem zalivu. Že sredi dneva bo veter oslabel ali spremenil smer, odvisno od razvoja padavin. Spremenljive vetrovne razmere se bodo nadaljevale tudi ob koncu tedna. Prevladovali bodo južni vetrovi.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Tudi ob koncu tedna bo že precej nestabilno vreme prav tako tudi spremenljiv veter. Danes je pihala jutranja burja v Barkovljah, nekaj jutranje burje je bilo tudi ob vzhodni obali Istre. Popoldan bodo pihali krajevni termični vetrovi. V četrtek bo veter spremenljiv odvisen od pomika ciklona in padavin. Ob zahodni obali Istre in na Krku bo večji del dneva pihal jugo, dopoldan je možen prehodnem jugozahodnik tudi ob slovenski obali. V petek kaže na spremenljiv jugo povezan s padavinami. Dopoldan kaže na jugo ob zahodni obali Istre, ob slovenski obali in tudi v Tržaškem zalivu. Že sredi dneva bo veter oslabel ali spremenil smer, odvisno od razvoja padavin. Spremenljive vetrovne razmere se bodo nadaljevale tudi ob koncu tedna. Prevladovali bodo južni vetrovi.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Nestabilno vreme še kar vztraja prav tako tudi spremenljiv veter. Danes bo veter odvisen predvsem od razvoja padavin. V Tržaškem zalivu in ob slovenski obali ter ponekod ob zahodni obali Istre lahko popoldan zapiha veter severnih smeri, šele zvečer bo zapihala burja. V sredo bo pihala jutranja burja v Barkovljah, nekaj jutranje burje bo tudi ob vzhodni obali Istre. Popoldan bodo pihali krajevni termični vetrovi. V četrtek bo možen šibkejši jutranji veter v Preluki, popoldan pa bo veter spet odvisen od padavin. Ob zahodni obali Istre lahko prehodno zapiha južni veter povezan s padavinami. Tudi v petek kaže na spremenljiv veter povezan s padavinami. Spremenljive vetrovne razmere se bodo nadaljevale tudi ob koncu tedna.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Nadaljuje se nestabilno vreme in tudi spremenljiv veter. Danes bodo pihali krajevni vetrovi, ob morju bo zvečer možen tudi nevihtni veter. Ob vzhodni obali Istre bo popoldan možen termično pojačan južni veter. V petek bo pihal jutranji veter v Preluki. Popoldan bo na štajerskih jezerih pihal jugozahodnik, ob vzhodni obali Istre bo možen termično pojačan južni veter. V soboto bo možen jutranji veter v Preluki. Pozno popoldan lahko ponekod ob zahodni obali Istre zapiha severozahodni veter. V nedeljo kaže na jutranji veter v Preluki. Popoldan pa bo spremenljiv veter odvisen od padavin v notranjosti.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Nestabilno vreme prinaša spremenljiv veter v prihodnjih dneh. Danes bo ob slovenki obali, v Tržaškem zalivu in ponekod ob zahodni obali Istre pihal jugozahodnik, ki bo pod vplivom padavin. Na Štajerskem bo pihal nevihtni veter. V sredo sredi dneva bo ob slovenski obali pihal jugozahodnik, ki bo tudi pod vplivom padavin v zaledju. V četrtek in petek kaže na spremenljive krajevne vetrove. Ob koncu tedna se obeta nekaj termičnih vetrov.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Polajnar svetuje

Nestabilno vreme prinaša spremenljiv veter v prihodnjih dneh. Danes bo ob slovenki obali, v Tržaškem zalivu in ponekod ob zahodni obali Istre pihal spremenljiv jugozahodnik, ki bo pod vplivom padavin. V sredo sredi dneva bo ob slovenski obali pihal jugozahodnik, ki bo tudi pod vplivom padavin v zaledju. V četrtek in petek kaže na spremenljive krajevne vetrove. Ob koncu tedna se obeta vsaj nekaj termičnih vetrov.
Več o tem o Polajnar svetuje
  • 0

Lago Trasimeno, Italija

Lago Trasimeno je četrto največje italijansko jezero, ki leži na meji med Toskano in Umbrijo. Jezero je s srednjeveškimi mesti na njegovem obrobju izredno slikovito, žal pa je voda zaradi plitvega in peščenega dna zelo motna.

V poletnih mesecih (jasno vreme, visoke temperature) prevladuje sicer zahodni termični veter, ki je močnejši v popoldanskih urah. Najboljši spot je nedvomno med Torricello in Monte del Lagom. Spota ne morete zgrešiti, saj se nahaja povsem ob cesti in surfarji ter kiterji na vodi takoj pritegnejo vašo pozornost. Zahodni veter je tukaj side shore z leve, spot pa si sicer delite s kiterji, vendar je odlično razmejen od ostale javne plaže. Za surfarje in kiterje je namenjeno tudi posebno parkirišče (tik ob spotu), ki vam ga bodo ob prijetnem pozdravu z domačini tudi z veseljem ponudili. Zahodni veter je ob jasnem vremenu primeren za srednje velika jadra in lahko tudi preseže 15 vozlov. …
Več o tem o Lago Trasimeno, Italija
  • 0