Maldivi

Maldivi – raj tudi za surfanje?

Opis te eksotične lokacije pošilja Dean. Vetrovi so v galavnem samo E od maja in celo monsunsko obdobje, ki traja 6 mesecev do konca oktobra. To pomeni, da lahko kakšen dan pada 2-4h. Dež takrat so tudi dobri vetrovi z drugih smeri kot E obri za surfanje. Lahko pa je nato tudi 10 dni sonce in brez oblačka. Je toplo – vroče do 32°C voda ja podobno od 27-30°C…

Maldivi v Indijskem oceanu, z dvema glavnima letališčoma Male in Gun Internacional na jugu Maldivov.
tn_picture 157
Male letališče poleg glavnega in tudi največjega atola Male je srednji del atolov – Maldivov. Let iz Muncha na Male je 9h in leti direktno. Med 1190 atoli je na 140 otokih tudi Rezort, ostalih cca 50 jih trenutno obnavlajo. Ta otok (Olhuveli) ja na jugu Male atol.
Vetrovi so v galavnem samo E od maja in celo monsunsko obdobje, ki traja 6 mesecev do konca oktobra. To pomeni, da lahko kakšen dan 2-4h pada  dež. Takrat so tudi dobri vetrovi z drugih smeri kot E dobri za surfanje. Lahko pa je nato tudi 10 dni sonce in brez oblačka. Ja toplo – vroče do 32 C voda ja podobno od 27-30 C. Najmočnejši vetrovi v monsunskem obdobju so sedaj. Junija in julija lahko pade kak dež ampak, ne bo vas motilo. Takrat baje vozijo mad 4,2 – 5.8 jadra.
November in april sta lahko tudi brez vetra, nato pa decembra veter iz W naslednjih 6 mesecev (suho obdobje, ne monsunsko) do konca marca. December in januar sta tudi, baje tako pravijo surfači domačini, dobra meseca za surfanje in kajtanje.
tn_picture 105
Lagune so božanske tudi do 2 km se lahko vozite in stopite dol in je voda do kolen ali do pasu.
Fantastično za učenje kajtanja ali windsrfanja. Vsak dan je plima in oseka cca do 60cm, ki pa se ciklično spreminja.
Tako, da včasih lahko vozite samo desko z 28cm smernikom, ali pa jo peš potegnete do roba atola cca 200 m in vozite zunaj za atolom.
tn_picture 102
Na tem otoku Olhuveli (Olhuveli beach & SPA Resort – celotno ime), je potrjeno najboljši spot za kite in surf. Tudi na windguru lahko preverjate vetrovne razmere, ter najboljši Winsurf center v lasti Nemca.
tn_picture 103
Dober paket boste našli lahko preko odklopa. Splača se iti vsaj za 14 dni in v AlI ponudbi, ker so cene na otoku hrane in pijače kar visoke. Cene so v USD.
Druga varjanta, pa je da si sami rezerverate hotel in avion in samo gassss!!!
Obilo užitka.
Dean

tn_picture 104

10. Mar, 2013 15:02

4690 vseh ogledov, 0 danes