Imaš 1 neprebrano sporočilo.

Marina Julia – spot za burjo, Italija

marina julia

Marina Julia je iz Ljubljane oddaljena le 125 km in zato marsikomu odlična alternativa slovenskim in hrvaškim surf spotom. Dostop je lahek, zato bojazni, da bi svojega Mercedeza uničili na luknjah, ni! Prav tako je spredaj ogromno parkirišče in izven turistične sezone s parkiranjem ni nobenega problema. Julia je priljubljena predvsem med kajterji in začetniki surfanja, saj sta peščena plaža in zelo plitko morje idealna pogoja za učenje. Dodatne točke spotu daje burja, ki piha na obalo, tako da ni bojazni, da bi nesrečneža odneslo.

Da vse le ni tako idealno pove dejstvo, da se zaradi bližine luke in posledično umazane vode vsako leto sproži ogromno polemik glede kopanja. Prav tako je potrebno desko po večurnem surfanju nositi do obale kar nekaj metrov več, kot prej do vode, saj se oseka v plitki vodi drastično pozna. Ob močnem vetru je v vodi tudi ogromno trave, ki se »prilepi« na smernik, zato pride hitreje do spin-outov, pa tudi končna hitrost je manjša, zato deske s posebnim smernikom za travo tu niso redkost.

Tukaj bodo na račun prišli predvsem ljubitelji freestyla saj gladka in plitka voda nudita idealne pogoje za učenje. Na plaži pred spotom je voda ob velikem številu surfačev precej razbita, zato se ljubiteljem res gladke vode splača zapeljati malce desno, do »mize«, kjer surfačev skorajda ni, vendar tudi publike ne. Vsekakor pa je potrebno biti skrajno previden in opazovati nivo vode, saj kje ne presega višine kolena, čeprav surfate kar krepko od obale!

marina map

6915 ogledov skupaj, 2 danes

Brez značk

6915 ogledov skupaj, 2 danes

  

Sponzorirane povezave

Komentiraj

Za kometiranje morš biti prijavljen

X