Sigri, Lesbos

Lesbos je tretji največji grški otok, ki leži severno od Hiosa in jugovzhodno od Limnosa. Vzhod in jug otoka sta izredno rodovitna s številnimi olivnimi nasadi (Lesbos ima namreč najboljše oljčno olje), zahod otoka pa je gorat z nizkim rastjem.

 

Lesvos mapa
Najbolj znan spot Sigri se nahaja na skrajnem zahodu otoka. Gre za majhno slikovito ribiško vasico s številnimi apartmaji, prijetnimi majhnimi gostilnami, daleč stran od masovnega turizma.

Sigri spot

Zaprt zaliv v Sigriju nudi odlične pogoje za surfanje, saj konstanten meltemi piha cross-offshore in tako nudi odlične pogoje za freeride, speed in freestyle. Voda je ob obali povsem flat, z oddaljenostjo pa veter tvori tudi manjši chop. Tukaj se nahaja center Sigri Surf (Tabou/Gaastra), kjer lahko najamete najnovejšo opremo in uživate v glisiranju po mirni in kristalno čisti vodi. Spot se lahko pohvali z izredno visokim procentom močnega vetra poleti.

Sigri Surf in pogled na spot

V bližini se nahaja tako imenovan freestyle corner, kjer se veter zaradi obalnega reliefa še dodatno ojača in omogoča izvedbo različnih trikov in obratov v povsem mirni vodi. Tukaj tudi ni nobene gneče, saj je zaliv res velik, manjši center in njegova domačnost pa imata tako tudi svoje prednosti.

Sigri Frestylecorner

Na vhodu v kanal, ki ga tvorita bližnji otok in celina, se ob močnem vetru naredijo lepi valovi in tako nastane tukaj tudi odličen wave spot. Dosežemo ga lahko z malce bolj vztrajno vožnjo v veter.

Sigri Wave spot 1

Sigri Wave spot 2

Prijazni avstrijski lastnik surf centra pa organizira prevoze na povsem osamljen zaliv, imenovan Limena beach, kjer lahko uživate v turkizni vodi, močnem vetru in povsem flat vodi.

Sigri Limena beach 1

Sigri Limena beach

Za konec: Sigri je odličen spot za vse, ki že imajo surfarske osnove. Pogost močan veter namreč ni najbolj primeren za popolne začetnike. Seveda pa se lahko vsi ostali zares nasurfajo, saj so pogoji res odlični.

Jaka

12. Mar, 2014 8:10

9587 vseh ogledov, 0 danes